راهنمای پرداخت خمس و وجوهات به دفاتر مراجع تقلید با چک صیادی
یکی از دغدغه های مؤمنین و متشرعین در پرداخت خمس و وجوهات شرعی به دفاتر مراجع عظام تقلید این مسأله است که با وجود محدودیت سقف تراکنش های بانکی چگونه می توان خمس و وجوهات شرعی را در مبالغ بالاتر به دفاتر مراجع عظام تقلید پرداخت کرد.
جهت ورود به صفحه درخواست ثبت چک صیادی به نام دفتر مراجع عظام تقلید کلیک کنید
راه های پرداخت بدون سقف خمس و وجوهات شرعی
1. پرداخت بین بانکی (شبا/پایا/ساتنا)
یکی از شیوه های رایج پرداخت بدون سقف خمس و وجوهات شرعی به وسیله پرداخت بین بانکی (شبا/پایا/ساتنا) از طریق حضور در شبعات بانک می باشد که می توانید پرداخت خود را بدون محدودیت مبلغ مستقیماً به شماره شبای معتبر دفتر مرجع تقلید خود واریز نمایید. همچنین در صورت تمایل می توانید پس از پرداخت، با ارسال اطلاعات وجه خود به سامانه خدمات دینی، قبض و رسید وجوهات دفتر مرجع تقلید خود را دریافت کنید.
شماره شبای معتبر دفتر مرجع تقلید خود را می توانید در مقاله شماره حساب خمس و وجوهات شرعی دفاتر مراجع عظام تقلید مشاهده فرمایید.
2. پرداخت به وسیله چک بانکی
به دلیل شلوغی شعب بانکی و استفاده بهینه از زمان، بسیاری از مؤمنین استفاده از چک بانکی را برای پرداخت خمس و وجوهات شرعی خود انتخاب می کنند. با صدور و ثبت چک در وجه دفتر مرجع تقلید خود و تحویل آن می توانید به راحتی وجوهات خود را بدون محدودیت سقف پرداخت کنید.
برای دریافت شناسه حقوقی یا حقیقی دفتر مرجع تقلید خود جهت نگارش و ثبت و صدور چک می توانید فرم درخواست ثبت چک برای پرداخت خمس و وجوهات شرعی را تکمیل نمایید یا با شماره های 02591011021 و 09199897089 تماس حاصل فرمایید.
جهت ورود به صفحه درخواست ثبت چک صیادی به نام دفتر مراجع عظام تقلید کلیک کنید
سامانه خدمات دینی چه خدمتی در راستای پرداخت وجوهات به وسلیه چک ارائه می کند؟
مهمترین هدف سامانه خدمات دینی، تسهیل امور شرعی مؤمنین و متشرعین می باشد و در همین راستا شما می توانید با تماس با پشتیبانی سامانه راهنمای کامل ثبت و صدور چک صیادی را دریافت نمایید و علاوه بر این، امکان دریافت چک در محل شما توسط رابطین معتمد سامانه و تحویل به دفتر مراجع عظام تقلید وجود دارد.
در این خدمت یکی از رابطین سامانه با به همراه داشتن معرفی نامه معتبر در آدرس شما حاضر می شود و در صورت نیاز راهنمایی ثبت چک را به شما ارائه می دهد و پس از ثبت چک به نام دفتر مرجع تقلیدتان، برگه چک را از شما تحویل می گیرد و به دفتر مرجع تقلیدتان تحویل می دهد و پس از آن قبض و رسید صادر شده توسط دفتر مرجع تقلید را به شما ارائه خواهد کرد.
در این خدمت شما بدون نیاز به حضور در شعبه بانک برای انتقال بانکی و بدون حضور در دفتر مرجع تقلید می توانید خمس و وجوهات شرعی خود را مستقیماً به دفتر ایشان پرداخت کنید و قبض خود را دریافت نمایید.
برای استفاده از این خدمت سامانه می توانید فرم درخواست ثبت چک برای پرداخت خمس و وجوهات شرعی را تکمیل نمایید یا با شماره های 02591011021 و 09199897089 تماس حاصل فرمایید.
جهت ورود به صفحه درخواست ثبت چک صیادی به نام دفتر مراجع عظام تقلید کلیک کنید
راهنمای گام به گام ثبت چک صیادی
ابتدا باید گفت کدام چکها می بایست در سامانه ثبت چک صیادی ثبت شوند؟ چک های صیادی طرح قدیم(سفید رنگ) نیازی به ثبت در سامانه صیادی ندارند ولی همه دستهچکهایی که از سال ۱۴۰۱ به بعد صادر شدهاند و رنگ آن ها بنفش است، طبق قوانین جدید چک درصورتیکه در این سامانه به ثبت نرسند، فاقد اعتبار هستند. چک های جدید بنفش رنگ مطابق تصویر زیر دارای شناسه صیادی هستند و در پایین آن ها عبارت «کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال در سامانه صیاد است» آورده شده است.
در صورتی که برای پرداخت خمس و وجوهات شرعی خود از چک صیادی جدید استفاده می کنید، مراحل بعدی را قدم به قدم پیش بروید و چک را در سامانه صیاد به ثبت برسانید.
1. ورود به سامانه ثبت چک صیادی
ثبت چک صیادی با 2 روش امکانپذیر است و صاحبان دسته چک میتوانند از یکی از روشهای زیر اقدام کنند.
- اپلیکیشنهای اختصاصی سامانه صیاد: برخی از اپلیکیشنهای پرکاربرد مانند آپ، تاپ و … امکان دسترسی به سامانه صیاد را فراهم کرده اند که پس از ورود به این نرم افزارها، در بخش چک صیادی می بایست وارد قسمت ثبت چک شوید. دقت داشته باشید در این روش می بایست برای ثبت هر چک احراز هویت انجام دهید.
- همراه بانک و اینترنت بانک ها: همراه بانک یا موبایل بانک و اینترنت بانک ها، ثبت چکهای صیادی را جزئی از خدمات اینترنتی خود قرار دادهاند. شما میتوانید با ورود به همراه بانک یا اینترنت بانک خود و سپس با رفتن به بخش مدیریت چک، وارد قسمت ثبت چک صیادی شوید.
2. وارد کردن اطلاعات مرقوم شده روی چک
پس از ورود به قسمت ثبت چک در سامانه صیاد می بایست ابتدا شناسه یکتای 16 رقمی صیادی چک خود را که زیر شماره چک نوشته شده است را وارد کنید. جایگاه قرارگرفتن شناسه 16 رقمی چک صیاد در تصویر بالا نشان داده شده است.
پس از وارد کردن شناسه یکتای 16 رقمی صیادی، می بایست دیگر اطلاعات مرقوم شده روی چک را به صورت دقیق وارد نمایید. این اطلاعات شامل:
شماره چک
مبلغ چک
تاریخ سررسید چک
بابت و شرح چک (کمک های خیریه را انتخاب کنید یا بنویسید)
امضا کنندگان (ابتدا مشتری حقیقی و سپس کدملی خودتان یعنی صاحب چک را وارد کنید)
دریافت کنندگان (شناسه ملی یا کدملی مربوط به دفتر مرجع تقلید خود و نام صاحب حساب را وارد کنید)
و در انتها گزینه ثبت چک یا تایید را انتخاب کنید.
جهت ورود به صفحه درخواست ثبت چک صیادی به نام دفتر مراجع عظام تقلید کلیک کنید